En ze leefden nog lang en gelukkig. - Van Daele, Henri, 1946-2010; Tjong-Khing, Thé, 1933- (Mechelen : Plantyn, 2003)
Groot formaat bundel met veertig bewerkte Europese sprookjes als Sneeuwwitje, De drie wensen en de Gelaarsde kat. Thema: het goede overwint, het kwade wordt bestraft. Het originele concept blijft behouden ondanks toegevoegde elementen. Bondig beschreven gebeurtenissen in samengestelde zinnen; vlotte schrijfstijl. De combinatie van oude uitdrukkingen en begrippen met hedendaags taalgebruik verhoogt de leesbaarheid en zorgt voor een luchtige ondertoon. De vele gekleurde, soms paginagrote, illustraties zijn overzichtelijk en ondersteunen de tekst; gemoedsuitdrukkingen vormen een belangrijk element. Het gebruik van afsnijdingen en het spel van beschaduwing met veel zwart verhogen de geheimzinnige sfeer.
Leeftijd: 5+
Keywords: Sprookjes