Water van zout. - Elias, Bettie, 1953-; Westerduin, Anne, 1945- (Mechelen : Plantyn, 2006)
De vader van Dries overlijdt bij een auto-ongeluk. In eenvoudige woorden en met korte zinnen worden het ongeloof, de woede, de verwarring en de schuldgevoelens van Dries( ± 8 jaar) in dit verhaal voorstelbaar beschreven.De manier waarop door moeder en opa en het jongere zusje op de dood van vader wordt gereageerd kan vraagtekens oproepen. "Vader maakt een lange verre reis.." als antwoord op de vraag waar vader is. Dries zet zijn gevoelens op papier in een dagboek en die regels komen authentiek over. Toch ontbreken aan het verhaal hier en daar sfeerbeschrijvingen ( van de ene op de andere dag gaat Dries schaatsen maar over kou, muts en handschoenen geen woord) en zijn sommige uitdrukkingen nogal archasch. Niettemin zal menig kind met dezelfde ervaringen zichzelf en zijn verwarrende gevoelens terug kunnen vinden in dit boek. Hopelijk heeft dat kind dan ook zo 'n altijd aanwezige en begripvolle opa als Dries.
Leeftijd: 8+
Keywords: Dood