In de zee woont de maan. - Haghebaert, Wim, ....-; Vantomme, Maaike, ....- (Sint-Andries-Brugge : Provinciebestuur West-Vlaanderen. Dienst Natuur- en Milieu-educatie, 2002)
In de zee woont de maan: poëzie en zeekunst voor kleuter en eerste graad lager onderwijs. Beelden die aanspreken, verpakt in bewegingen, personages, geluiden en klanknabootsingen. Actief de aspecten van een gedicht ervaren: klappen en scanderen op metrum en ritme, dansen met stem en inhoud, beelden uiten met bewegingen, voor één dag de personages uit een gedicht worden. De 'taalspeelbaarheid' tintelt tot in de toppen van vingers en tenen. Fantasie en verbeelding vormen de hoofdtonen.
Keywords: Muzische vorming -- Basisonderwijs; Muzische vorming -- Kleuteronderwijs; Poëzie -- Kinderen; Veldwerk; Zee