Efficiëntie en effectiviteit van de publieke sector in de weegschaal. - Verlet, Dries, 1977-; Devos, Carl, 1970- (Brussel : Studiedienst van de Vlaamse Regering, 2010)
Het debat omtrent de efficiëntie en de effectiviteit van de overheid is zeer actueel, onder meer wegens de impact van de financieel-economische crisis op de overheidsfinanciën. Binnen de Vlaamse overheid is dat niet anders. Dit was meteen ook de aanleiding voor de Studiedienst van de Vlaamse Regering om een uitgebreide studie te besteden aan dit onderwerp. Elke overheid streeft ernaar om efficiënt om te gaan met de schaarse middelen en de vooropgestelde doelstellingen effectief te behalen. Maar hoe moet dat gebeuren? En wat zijn daarbij de valkuilen? De ambitie van de SVR-Studie is alvast om de thematiek scherp te stellen en om een aanzet tot antwoord op een aantal cruciale beleidsvragen te geven.
Keywords: Kwaliteitszorg -- Overheidsbeleid