Lotje Loterij. - Verleyen, Karel, 1938-2006; Janssen, Mark, 1974- (Leuven : Davidsfonds/Infodok, 2006)
Als Lotje heel toevallig het winnende loterijbriefje in handen krijgt, wordt alles anders. Ze is nu opeens populair in het clubje van meisjes met een eigen badkamer en Gucci-jurkjes. Van haar strenge vader, die vindt dat je geld zelf moet verdienen, moet ze het briefje gaan terugbrengen aan de eigenaar. Wanneer dat niet lukt, besluit ze het briefje naar het tehuis voor daklozen te sturen. Dan belandt Lotje met haar vriendje Pipo in een mysterieuze wereld met nepkunstenaars, schilderijvervalsingen, spannende telefoontjes en gierende banden. Van begin tot eind spannend meeslepend verhaal waarin twee kinderen door hun nieuwsgierigheid en zin voor avontuur een hoofdrol spelen in het aan het licht brengen van een schilderijvervalsing. Zonder nadrukkelijk te worden geeft de schrijver ook nog een prachtig kijkje in de sociale wereld van jongens en meisjes in de hoogste klassen van de basisschool waar vriendschap, jaloezie en groepsdruk een grote rol spelen. In dit met veel vaart en humor geschreven boek brengt de auteur zijn lezers ook in contact met de wereld van de kunst, veilingen en vervalsingen. De donkergrijsgetinte illustraties variëren in grootte. Ze ondersteunen het verhaal goed
Leeftijd: 7+
Keywords: Geluk; Loterijen