Hoera, een zusje. - van de Waarsenburg, Truus, ....-; Diederen, Suzanne, ....- (Tilburg : Zwijsen, 2007)
Met Schatzoekers, een nieuwe serie non-fictieboeken met luister-cd, laat u uw kleuters kennismaken met informatieve teksten. De boeken stimuleren de ontluikende geletterdheid en bevorderen de woordenschatontwikkeling. Kijken en luisteren als opstap naar lezen: De teksten uit Schatzoekers worden voorgelezen op cd. U kunt de teksten zelf voorlezen, maar met behulp van de cd kunnen de kinderen ook zelfstandig met de boeken aan de slag. Daarnaast bieden de vele afbeeldingen, een combinatie van foto- en illustratiemateriaal, de leerling volop uitdaging om zelf te 'lezen'. Schatzoekers sluit perfect aan bij Schatkist: Elk anker van Schatkist heeft zijn eigen non-fictieboek. In totaal bestaat de serie uit 16 boeken. De boeken sluiten aan bij de thema-indeling van Schatkist. De informatieve tekst biedt weetjes over een thema en maakt het mogelijk de woordenschat van de lezer te vergroten. Pompom komt terug in elke Schatzoeker. Soms legt hij iets uit, soms maakt hij iets mee of geeft hij ergens commentaar op. De opbouw van een boek: Een Schatzoeker begint met een kijkplaat met daarbij op de cd een tekst waarin Pompom de kinderen enthousiast maakt voor het thema. Hierna volgen 5 gerelateerde onderwerpen met informatieve teksten voorzien van foto's en afbeeldingen. De teksten worden allemaal voorgelezen op de bijbehorende cd. Tot slot volgen nog 6 kijkplaten met bijvoorbeeld een tegenstelling, een zoekplaat, een strip of een woordweb De teksten van dit boek zijn terug te vinden op Schatzoekers cd 1.
Keywords: Aanvankelijk lezen; Baby's.; Familie; Kleuteronderwijs -- Didactiek; Nederlandse woordenschat; Taal -- Kleuteronderwijs