Onderzoeksjournalistiek : researchproces van idee tot verhaal - Sengers, Luuk, ....- (Tielt : LannooCampus, 2009)
I. HET IDEE 1. Zoek een onderwerp 2. Kies een originele invalshoek 3. Formuleer een hypothese 4. Bedenk scènes II. DE VOORBEREIDING 5. Zoek bronnen: documenten en getuigen 6. Organiseer jezelf: verzamelen en bewaren III. HET ONDERZOEK 7. Zoek op internet: het 'verborgen' web 8. Zoek op sociale platformen: wie is daar? 9. Doe een Wob-onderzoek: openbaarheid van bestuur 10. Zoek in archieven: schatkamers vol documenten 11. Zoek in databases: precisiejournalistiek 12. Interview als een onderzoeker: een vriendelijk verhoor 13. Een onderzoek in de praktijk: Belgische topman in Deense porno IV. HET VERHAAL 14. Vertel een verhaal: een levensecht product 15. Controleer je verhaal 16. Zoek een publiek 17. Een verhaal in de praktijk: Treurende bankiers
Keywords: Journalistiek -- Methodiek