Storm in de media - van der Meulen, Tony, ....- (Amsterdam : Balans, 2009)
Alom ter wereld hebben de media het moeilijk, zeker ook in Nederland. Vooral kranten en weekbladen kampen met teruglopende oplagen en snel slinkende advertentieinkomsten. De samenleving verandert, maar lezers en kijkers veranderen zo mogelijk nog sneller. Hoe kunnen de redacties deze omwenteling overleven en welke keuzes moeten daarbij worden gemaakt? Ter ere van het gouden jubileum van Het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren worden in Storm in de media tien dilemma's in tijden van crisis voorgelegd aan steeds twee hoofdredacteuren met tegengestelde oplossingen. Jonge, veelbelovende maar vooral kritische journalisten doen hiervan verslag. Zo geeft Storm in de media een uniek kijkje achter de schermen van de hoofdredactionele keuzes in Nederland. Wie weet de oplossing, en waarom? Een storm, hoe desastreus ook, gaat altijd weer liggen. Maar hoe groot is daarna de schade en wie zorgt voor de frisgroene aanplant?
Keywords: Media en maatschappij