Nieuwsberichten schrijven. - van der Bijl, Paul, ....-; Van Vegchel, Jan, ....- (Den Haag : Boom onderwijs, 2010)
Ze zien er zo simpel uit, die nieuwsberichten in de krant, op websites en op teletekst. Maar een goed nieuwsbericht schrijven is verre van eenvoudig. Wat is nieuws? Hoe kom je er aan en hoe schrijf je het kort, bondig en duidelijk op? Nieuwsberichten schrijven is een praktijkgericht boek waarin al deze vragen aan de orde komen. Verschillende soorten nieuwsberichten voor diverse media worden uitgebreid behandeld. De nadruk ligt op berichtgeving over 'hard nieuws', maar ook het 'zachte nieuws' en aankondigingen komen aan bod. Een apart hoofdstuk is gewijd aan het persbericht. Daarnaast besteden de auteurs aandacht aan zaken als embargo's en hoor en wederhoor.
Keywords: Schrijven -- Journalistiek