Handboek crossmediale journalistiek en redactie - Dasselaar, Arjan, ....-; Pleijter, Alexander, ....- (Culemborg : Van Duuren, 2010)
Van pen en kladblok naar camera en laptop. Wie als moderne journalist of redacteur wil slagen, koppelt een ouderwetse passie om goed en helder te informeren aan een actuele kennis van technische hulpmiddelen. Het Handboek Crossmediale journalistiek en redactie helpt hedendaagse publicisten te bepalen hoe ze de kracht van het web kunnen gebruiken om de juiste doelgroep te bereiken met de juiste middelen. Daarom is er in de 24 hoofdstukken van dit uitgebreide boek aandacht voor uiteenlopende redactievaardigheden zoals: - succesvol schrijven voor het web - zoekmachineoptimalisatie van redactionele teksten - optimale interactie met de achterban - het maken van goede foto's, geslaagde infographics en bruikbare audio-opnames - de principes van cinematografie en de benodigdheden voor een aantrekkelijk webfilmpje Daarnaast komt ook de theorie aan bod in hoofdstukken over: - de geschiedenis van multimediale en crossmediale journalistiek - online journalistieke businessmodellen - redactiepolitiek en de journalistieke weerzin tegen veranderingen
Keywords: Journalistiek en internet; Journalistiek