Curriculumdifferentiatie wiskunde : toelichting. - Vandenberghe, Caroline, ....- (Mechelen : Plantyn, 2010)
Curriculumdifferentiatie in het kort: - materiaal om leerlingen die niet langer mee zijn met de leerstof van de klas toch zinvol te laten oefenen op hun niveau binnen hetzelfde leerdomein - handige kopieerbladen met haalbare oefeningen met de nodige tussenstappen en duidelijke strategiehulp - eenvoudige vormgeving om de leerling zo weinig mogelijk af te leiden - geschikt voor leerlingen van het vierde, vijfde, zesde leerjaar basisonderwijs, leerlingen van de 1B-klas en leerlingen in het buitengewoon onderwijs type 8 en type 1 Vanaf het vierde leerjaar wordt het voor een deel van je klas steeds moeilijker om bij te blijven met de leerstof van je klas. Er komen nieuwe leerstofonderdelen bij, terwijl ze de vorige nog onvoldoende verworven hebben. En toch kunnen ze op andere vlakken voldoende mee om hen aan boord te houden. Curriculumdifferentiatie: - biedt een waaier aan mogelijkheden - is opgedeeld per domein en per deeldomein van wiskunde - geeft materiaal voor leerlingen waar je anders geen oplossing voor weet te vinden - is ideaal voor de klasleerkracht, maar ook prima voor de zorgleerkracht of zorgcoördinator om tijdelijke achterstanden bij te benen - is ook bruikbaar in buitengewoon onderwijs vanwege de eenvoudige, maar toch duidelijke structuur van de werkbladen met een haalbare strategie.
Losbladig
Keywords: Differentiatie -- Basisonderwijs; Wiskunde -- Basisonderwijs; Zorgverbreding -- Basisonderwijs