Economie in het nieuws - van der Cingel, Paul, ....- (Den Haag : Boom, 2010)
Er zijn mensen die beweren dat de leukste economie in de krant te vinden is op de pagina's binnenland, buitenland en sport. Over basisscholen die heel rijk zijn of voetbalclubs die door de gemeente financieel worden gesteund. De journalisten die de betreffende stukken moeten maken, vinden het vaak beduidend minder leuk. Ze voelen zich niet vertrouwd met de taal en de cijfers van de economen. Bovendien blijven journalistieke vragen als 'wie zegt iets over de betrouwbaarheid van deze informatie?', 'hoe zeg je dit in gewoon Nederlands?' en 'waar vind ik deskundigen die ik om een reactie kan vragen?' onbeantwoord. De gevolgen laten zich raden: onvolledige, slordige of onjuiste berichtgeving. Economie in het nieuws is een boek dat deze vragen juist centraal stelt en beantwoordt. De hoofdstukken gaan over een keur aan economische onderwerpen en zijn in willekeurige volgorde te lezen. Elk hoofdstuk sluit af met een samenvatting die gekoppeld is aan praktische aandachtspunten voor de journalist. Economie in het nieuws is niet alleen bedoeld voor studenten, maar ook voor reeds werkzame journalisten.
Keywords: Economie; Journalistiek -- Methodiek