België aan het hoofd van Europa (1948-2010) - Van Kemseke, Peter, 1971-; Dendievel, Ward, ....- (Antwerpen : Garant, 2010)
Hoofdstuk 1: België aan de wieg van de Europese gemeenschap (1948-1958) Hoofdstuk 2: Een bescheiden begin (1958-1970) Hoofdstuk 3: Nieuwe oriëntaties, nieuwe uitdagingen (1970-1979) Hoofdstuk 4: 'Vous vous en êtes bien fort tire': De voorzitterschappen van de jaren tachtig Hoofdstuk 5: 'Het gaat vooruit': Het Belgische voorzitterschap in een veranderend Europa (1993) Hoofdstuk 6: 'De fiets moet blijven rijden'. Het voluntaristische Belgische voorzitterschap van 2001 Hoofdstuk 7: België 2010: Een ervaren voorzitter in een nieuw Europa
Keywords: België en EU; EU -- Geschiedenis; Europese eenwording