Basisdocument bewegingsonderwijs voor het basisonderwijs : leerlijnen, tussendoelen en methodisch/didactische uitwerkingen. - Consten, Arnold, ....-; Danes, Harry, ....-; Hazelebach, Chris, ....-; Houdijk, Gijs, ....-; Mooij, Chris, ....-; van Berkel, Marco, ....- (Zeist : Jan Luiting Fonds, 2009)
Leerhulp voor zwakke bewegers wordt gegeven. Aan dit boek is een cd-rom toegevoegd waarop de leerlingen, de tussendoelen en de doorgaande ontwikkeling in concreet leerlingengedrag zichtbaar wordt gemaakt. Het boek geeft zowel voor de vakleerkracht als voor de student in opleiding diverse didactische handreikingen. Deze uitgave is gericht op het basisonderwijs. Standaardwerk voor het bewegingsonderwijs op de basisschool, waarin leerlijnen en tussendoelen voor een longitudinale lijn van 4 t/m 12 jaar centraal staan. Uitvoerig worden de methodische/didactische aspecten beschreven van activiteiten binnen de 31 bewegingsthema´s die vanuit de leerlijnen zijn onderscheiden. Er is veel aandacht voor leerhulp op maat en reguleringsdoelen bij verschillende leeftijdsgroepen. Daarnaast komen organisatorische aspecten aan bod, maar ook hoe activiteiten bij de kinderen kunnen worden geintroduceerd en hoe het hulpverlenen verloopt
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Basisonderwijs