Het syndroom van Asperger : een gids voor ouders en hulpverleners. - Attwood, Tony, ....- (Lisse : Swets en Zeitlinger, 2001)
Dit boek biedt een beschrijving en een analyse van de kenmerken van het syndroom van Asperger. Ook worden vele praktische strategieën geboden om de effecten van de stoornis te beperken. Door het gehele boek zijn citaten en uitspraken van mensen met het syndroom opgenomen, om het begrip te bevorderen. 1. Diagnose 2. Sociaal gedrag 3. Taal 4. Preoccupaties en rigide patronen 5. Motorische onhandigheid 6. Cognitieve vaardigheden 7. Overgevoeligheid voor zintuigelijke waarneming 8. Veel gestelde vragen Appendix 1 : Spelend leren Appendix 2 : Hoe voel je je vandaag ? Appendix 3 : Diagnostische criteria
Keywords: Aspergersyndroom; Autisme; Mentaal gehandicapten