Plastic soep. - Goossens, Jesse, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2009)
Plastic is een wondermateriaal waar we niet meer zonder kunnen - maar het is ook de grootste vervuiler die we ons in kunnen denken. Daar komt Jesse Goossens achter tijdens haar reizen en gesprekken in de Verenigde Staten en Europa. Haar blogs en interviews lezen als een shocktherapie: onverbloemd wordt uit de doeken gedaan wat plastic afval voor gevolgen heeft voor onze gezondheid en voor het milieu - niet alleen in de Stille Oceaan, maar ook hier en nu in Nederland. Maar het kn anders.