Canon van de journalistiek - van Liempt, Ad, ....- (Amsterdam : Boom, 2010)
Boekenkasten zijn er al volgeschreven over de journalistiek als beroep, als ambacht. En er komen elke week publicaties bij. Geen mens kan dat bijhouden, laat staan de ambitieuze student, onderaan de journalistieke ladder, of de geïnteresseerde krantenlezer, die meer wil begrijpen van het wezen van de journalistiek. De Canon voor de Journalistiek biedt voor dit probleem een handreiking. In het boekje worden veertig boeken, films, documentaires en een enkele website beschreven, die samen een overzicht bieden van de belangrijkste aspecten van de journalistiek. Aan de samenstelling van de lijst zijn pittige discussies voorafgegaan. Doorslaggevend was steeds het belang voor nieuwsgierige mensen die zich een weg zoeken langs de hoogtepunten van de journalistiek ? een vak dat hevig wordt verguisd, maar niettemin dagelijks miljoenen Nederlanders van informatie voorziet.
Keywords: Journalistiek -- Bibliografieën; Journalistiek -- Geschiedenis