Praktijkgids voor het sociaal overleg : praten wordt luisteren: bouwstenen voor een sociale dialoog. - Elen, Luc, ....- (Brugge : Die Keure, 2010)
I. ALS KLETSEN PRATEN WORDT 1. Het sociaal overleg maakt deel uit van de bedrijfsvoering 2. Medewerkers en sociaal overleg 3. In het sociale overleg hebben de directe chef en de afgevaardigde een belangrijke rol II. UITGANGSPUNTEN VOOR EEN DEGELIJK SOCIAAL OVERLEG 1. Zeven basisvoorwaarden 2. De medewerker staat centraal 3. Competenties binnen HRM 4. Leiderschap in sociaal overleg 5. Communicatie en sociaal overleg III. DE DAGELIJKSE PRAKTIJK VAN SOCIAAL OVERLEG 1. Een verzorgd sociaal overleg 2. Omgaan met syndicale faciliteiten 3. Sociale onderhandelingen 4. Conflicten ondanks sociaal overleg IV. ALS PRATEN LUISTEREN WORDT 1. Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)? 2. MVO en sociaal overleg voor een werkgever 3. MVO en de vakbonden 4. Sociaal overleg in een wereldeconomie 5. Bouwstenen voor een sociaal overleg?
Keywords: Onderhandelen -- Vakbewegingen; Vakbewegingen