Raad het maar... - Wille, Riet, 1954-; Aertssen, Kristien, 1953- (Wommelgem : Van In, 2010)
Op elke blad heb je er zes. Als je ze leest en denkt aan het rijm, en kijkt naar de prent, dan los je ze op en is dit boek voor jou een feest! Voor eerste lezers. Te lezen na 3 maanden leesonderwijs. Al het nat / van het dak / loopt door mij / op een rij." De oplossing van dit raadsel vergt enig nadenken, maar al snel zal een kind op het woord 'goot' komen. En het rijm "een mug beet: / in mijn oor en been, / in mijn buik en teen. / het is niet leuk, / nu heb ik .." zal een kind aanvullen met 'jeuk'. Mooi vormgegeven en van mooie illustraties voorzien boek met raadsels voor kinderen na drie maanden leesonderwijs (ca. AVI 1). Per dubbele pagina worden zes raadsels gegeven die steeds als oplossing een woord hebben dat dezelfde beginletter heeft (die ook duidelijk op de pagina staat afgebeeld). De te raden woorden staan ook allemaal afgebeeld in de kleurrijke en humoristische illustraties. De raadsels zijn goed omschreven in de vorm van een rijm en lijken vaak op zeer goed doordachte taalspelletjes. In totaal komen vijftien letters aan de orde. Tekst (in een duidelijk lettertype) en illustraties zijn duidelijk gescheiden, waardoor een prettige bladspiegel ontstaat. De jonge lezer wordt serieus genomen en zal veel plezier aan het boek beleven (eventueel samen met een volwassene).
Genre: eerste leesboeken.
Leeftijd: 6+
Keywords: Raadsels