Een schat voor oom. - Lootens, Ann, 1960-; Meijer, Marja, 1966- (Wommelgem : Van In, 2010)
"Weet je wat? zegt Fien. Ik zoek een schat voor oom. Doe je mee, Sem? Fien ploft een pak neer. Een krant of twee en ook nog een blad. Zoek maar wat. Wie weet vind je een schat!" Een spannende zoektocht naar de juiste vrouw. Fien en Sem zoeken een 'schat' voor oom omdat hij nog altijd geen vriendin heeft. Zonder dat hij het weet, pluizen ze de kranten uit, maar zien niets van hun gading. Wanneer ze het telefoonboek raadplegen, vinden ze wel enkele dames die bereid zijn om bij oom langs te komen. Oom snapt niet wat die dames komen doen en ziet hen helemaal niet zitten; zijn hoofd slaat niet op hol. Totdat buurvrouw Eef langskomt om een ei te lenen: oom valt als een blok voor haar. Deeltje uit de serie "Fien en Sem" voor beginnende lezers. Aardige leesoefenstof (AVI M3) voor jonge lezers die voorzien is van de nodige humor. Met name de dames die aanbellen en zich presenteren als de schat van oom, wekken de nodige hilariteit op. Het verhaal is verlevendigd met 11 pagina grote kleurenillustraties die de tekst aanvullen. Op de serieomslag werkt oom een van de dames de deur uit onder toeziend oog van Fien en Sem.
Genre: eerste leesboeken
Leeftijd: 6+
Keywords: Verliefd zijn