Geen feest voor Tuur? - Minne, Brigitte, 1962-; Verhelst, Claudia, 1974- (Wommelgem : Van In, 2010)
Het lijkt er op dat iedereen de verjaardag van de kleine ridder is vergeten, maar als hij thuiskomt is er een groot feest georganiseerd. Alleen het kado van zijn vader, een jonge draak, blijkt niet zo'n succes te zijn. Oefenstof voor kinderen die ongeveer 9 maanden leesonderwijs hebben gehad. Het verhaal is in korte, getitelde hoofdstukken ingedeeld. De tekst bestaat uit korte zinnen die steeds op een nieuwe regel beginnen. De inhoud is niet erg verrassend. Een enkel Vlaams woord, b.v. een bokaal snoepjes, zal uitgelegd moeten worden. Het boekje heeft veel illustraties, die afwisselend in zwart wit en kleur afgedrukt zijn. Ze zijn wat stijf en voegen weinig aan de tekst toe. De letters zijn duidelijk en prettig leesbaar. Een vrolijke omslag en mooi wit papier maken het boek wel aantrekkelijk.
Genre: eerste leesboeken.
Leeftijd: 6+
Keywords: Jarig zijn