Veilig in stapjes : werkboekje. (Tilburg : Zwijsen, 1994)
Veilig in stapjes bestaat uit aanvullende materialen bij Veilig leren lezen, bedoeld voor aanvankelijk lezen in het buitengewoon onderwijs. De structureerwoorden worden hier gebruikt als 'kapstokwoorden'. Aan elk structureerwoord wordt één bepaalde letter opgehangen. Bijvoorbeeld de 'm' van maan, de 'r' van roos en de 'v' van vis. Doordat steeds één letter als aandachtsletter centraal staat, bouwen de kinderen de letter-klank-koppeling letter voor letter op. Veilig in stapjes beantwoordt aan de specifieke behoeften van zeer zwakke leerlingen. De leerstof is in kleine stapjes verdeeld en de opbouw is zeer eenduidig en consequent.
Keywords: Aanvankelijk lezen; Buitengewoon lager onderwijs; Nederlands -- Basisonderwijs