Een prins voor prinses Maai. - Walleghem, Heidi, ....-; De Kinder, Jan, 1964- (Wommelgem : Van In, 2010)
Prinses Maai is eenzaam en verveelt zich. Haar vader, de koning, organiseert voor haar een feest op het paleis. Alle kinderen worden uitgenodigd. Prinses Maai mag één vriend uitkiezen. Nuin wil heel graag haar beste vriend zijn. maar maakt hij wel een kans? Hij is immers de slimste, de rijkste, de sterkste en de mooiste niet. Zijn hond Bono brengt hem bij aan aantal dieren die hem waardevolle tips geven. De grote dag breekt aan... Omdat prinses Maai eenzaam is en zich verveelt, organiseert haar vader, de koning, een feest voor haar in het paleis. Alle kinderen worden uitgenodigd en prinses Maai mag één vriend uitkiezen. Nuin denkt dat hij geen kans maakt omdat hij niet slim, rijk, sterk en mooi is. Zijn hond Bono en de tips van diens dierenvrienden zorgen ervoor dat prinses Maai toch voor Nuin kiest. Want hij is de enige die zich zo heeft uitgesloofd voor haar en haar aan het lachen kreeg. Vlot geschreven, eenvoudig woordgebruik (behalve 'dieperik', blz. 33). Korte hoofdstukjes, korte enkelvoudige en samengestelde zinnen. Elke zin begint op een nieuwe regel. Langere woorden of woordcombinaties worden door een streepje gescheiden (bult-rug-wal-vis, bibber-bang-gezicht). De eenvoudige nonchalante sfeervolle zwartwitillustraties (pen/waterverf) sluiten goed aan bij de tekst. Ze variëren in grootte van heel klein tot paginagroot. Grote letter, ruime bladspiegel, stevig papier en bindwerk. Goed bruikbare leesoefenstof voor 7 à 8-jarigen
Leeftijd: 7+
Keywords: Dieren; Feesten; Prinsen en prinsessen; Vriendschap