De gestolen ketting. - Moekaars, Stijn, 1964-; Schothorst, Daniëlle, ....- (Wommelgem : Van In, 2010)
Meester Mark heeft een belangrijke boodschap voor zijn klas. De school bestaat vijftig jaar en er is een ggroot feest. Lien, Tina, Juul en Roj hebben een leuk idee voor het feest. Ze gaan toneelspelen in de grote zaal. Het gaat over een gravin. Lien mag de mooie oude halsketting van haar oma lenen. Maar dan, als ze oefenen, is de ketting plots verdwenen . Vanwege het 50-jarig bestaan van de school mogen de leerlingen zelf invulling geven aan een feest. Het wordt het opvoeren van een toneelstuk, met als hoofdpersonen een graaf en een gravin (vriendje en vriendinnetje); de laatste krijgt op haar verjaardag een mooie halsketting (van een oma geleend). Wanneer de ketting ineens zoek is, wordt eerst de regisseuse verdacht, tot een van de kinderen iets in een eksternest ontdekt! Aantrekkelijk ogend leesboekje op niveau AVI 4 voor de onderbouw van de basisschool. Onderhoudend verhaaltje in korte zinnen en duidelijke druk, gellustreerd met grappige, gekleurde tekeningen.
Leeftijd: 7+
Keywords: Diefstallen; Schoolleven