Het spookhuis. - Minne, Brigitte, 1962-; Verhelst, Claudia, 1974- (Wommelgem : Van In, 2010)
A4 / Tuur gaat meedoen aan een ridderwedstrijd. Zijn vriendinnetje Veer gaat kijken en ze hoopt dat hij wint. Maar de heks Miet heeft hele andere plannetjes... daar is ze een heks voor. Als de wedstrijd voorbij is, gaan Tuur en Veer naar de kermis. Bij het spookhuis is bijna niemand. Het is niet spannend genoeg. Veer heeft een oplossing bedacht en met behulp van de heks wordt het weer een echt spookhuis! Het boek is verdeeld in acht hoofdstukken en is voorzien van zwart-witte en gekleurde karikaturale illustraties. Het is afkomstig uit het Vlaamse taalgebied, wat te zien is aan een aantal onnederlandse uitdrukkingen: het verhoog, zijn er niet gerust in e.d. Het taalgebruik is niet overal even eenvoudig: 'wie van de ridders zal ik eens de duivel aandoen, veel bijval, in zeven haasten vliegt ze naar het dorp' e.d. De verhaallijn is goed te begrijpen. Het boek heeft een harde kaft, stevig glad papier en er is gebruik gemaakt van een grote letter. Het is bestemd voor beginnende lezers, die ongeveer één jaar leesonderwijs gehad hebben.
Leeftijd: 7+
Keywords: Heksen; Ridders; Toveren