Vrolijk Haasfeest. - Walleghem, Heidi, ....-; De Bode, Ann, 1956- (Wommelgem : Van In, 2010)
Tanja de kip woont op de boerderij van boer Seppe. Ze is verliefd op Pip de haas. Pip en Tanja willen met elkaar trouwen. De andere kippen en Juul de haan vinden dat een kip niet met een haas mag trouwen. Maar dan beleven de dieren samen een spannend avontuur... Tanja de kip is verliefd op Pip de haas. Van haar soortgenoten mag ze echter niet met hem trouwen en ze mag hem zelfs niet meer zien. Pip is heel verdrietig. Als hij twee boeven betrapt op het smeden van plannen om de dieren te stelen, redt hij samen met zijn familie de hele boerderij. Als dank mag hij dan trouwen. Omdat zij echter in de kerk willen trouwen, moeten zij eerst de koster helpen met het versieren van eieren. Pip wordt zo de eerste echte paashaas. Onderhoudend maar wel erg simpel en voorspelbaar verhaal waarin aangeklede en pratende dieren de hoofdrol spelen. Het taalgebruik in dit eenvoudig uitgevoerde boekje is gemakkelijk en goed leesbaar voor de doelgroep, kinderen van 7,5 tot 9 jaar. Bijna alle zinnen beginnen op een nieuwe regel en de letters zijn in groot formaat gedrukt. Bevat enkele zwartwitillustraties. Op de voorkaft het gelukkige bruidspaar.
Leeftijd: 7+
Keywords: Pasen