De kattentuin. - Vandewoude, Katrien, 1955-; Lemmens, Riske, 1974- (Wommelgem : Van In, 2010)
Zoals elke zomervakantie, blijft Marijn ook deze zomer bij zijn neefje Arthur logeren. Ze spelen altijd samen met Anna van de overkant. Maar deze keer logeert er nog een ander meisje bij tante Leen. Ze wordt niet meteen door de anderen aanvaard. Toch trekt het viertal er samen op uit. Ze ontdekken een geheime tuin, vol katten. Dat plekje is helemaal van hen alleen. Tenminste, dat denken ze. Al vlug merken ze dat er nog andere mensen in hun geheime tuin komen. Wie zijn ze? Wat doen ze daar? En waarom gaan er plotseling enkele katten dood? Als Marijn in de zomervakantie bij zijn neefje logeert, ontdekt hij samen met nog twee vriendinnetjes een geheime (katten-)tuin. De tuin wordt echter door anderen bezocht die de katten willen vergiftigen. Met elkaar beleven ze allerlei avonturen en lossen de mysterieuze kattenzaak op. De vriendschap tussen de kinderen wordt op een positieve manier gesteld. Brede marges en een schreefloos lettertype zorgen voor een overzichtelijke bladspiegel. Enkele paginagrote illustraties passen wel bij de sfeer van het verhaal, al zijn ze wat statisch. De tekeningen zijn in zwart-wit, in gewassen waterverf techniek. Dit deel uit de reeks kan een paar uurtjes leesplezier betekenen voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.
Leeftijd: 7+
Keywords: Katten; Vakantie; Vriendschap