Heksenlach. - Didelez, Guy (Guido Clara Victor), 1952-; van Straaten, Harmen, 1958- (Wommelgem : Van In, 2010)
Heks Lelijke Lura wint met de lotto. Ze krijgt een grote koffer vol mensengeld, dat ze graag allemaal wil uitgeven. Maar in het heksendorp bestaat geld niet. Daarom gaat Lura samen met haar vriendinnen Trezebelle, Sybille met de Dikke Billen en Roos Netelroos naar de buitenwereld. In de grote stad komen ze erachter dat de mensen overal geld voor nodig hebben! Derde, zelfstandig te lezen, boekje over het heksje Trezebelle*. Wanneer het heksje Lelijke Lura de lotto wint, krijgt ze een koffer vol mensengeld dat ze met haar vriendinnen Trezebelle, Sybille met de Dikke Billen en Roos Netelroos wil uitgeven. Dat gaat snel, want heksen weten niet hoe de mensenwereld werkt. Ze komen in allerlei voor hen vreemde situaties terecht wat tot hilarische scènes leidt. Dat geld niet gelukkig maakt, blijkt wanneer Lura verandert en niet meer kan lachen. Haar vriendinnen besluiten daar wat aan te doen. Gezellig en humoristisch heksenverhaal. Het taalgebruik is hier en daar wat erg populair en de tekst bevat soms wat moeilijke grapjes (hk, heksenkracht, in plaats van pk; Klassepoester Beautyfarm). Leuke, goed bij het verhaal passende, eigentijdse zwart-witte pen- en aquarelillustraties. Verzorgde uitgave met een rustige bladspiegel en een aantrekkelijke omslag in zachte kleuren. Vanaf ca. 8 jaar
Leeftijd: 7+
Keywords: Gokken; Heksen; Rijkdom