Point Blanc. - Horowitz, Anthony, ....- (Wommelgem : Van In, 2010)
Alex Rider krijgt van de Britse geheime dienst M16 een nieuwe opdracht. Twee rijke mannen met veel invloed, Michael J. Roscoe en Viktor Ivanov, zijn in erg verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Wat deze twee zaken met elkaar verbindt, is dat beide mannen een veertienjarige, rebelse zoon hebben in Point Blanc, een dure kostschool voor jongens in de Franse Alpen. Alex Rider, ook veertien, moet daar infiltreren en het geheim van de school ontsluieren. De moord op een belangrijke multimiljonair en die op een hooggeplaatste Russische generaal zijn voor de Britse geheime dienst aanleiding om een onderzoek in te stellen. Beide slachtoffers hebben een zoon op een exclusieve kostschool in de Franse Alpen. De 14-jarige scholier Alex Rider krijgt opdracht te infiltreren in die kostschool om een internationaal complot te ontraadselen. Tweede verhaal in een serie over Alex Rider, met vaart en humor geschreven, zeer spannende avonturenverhalen met James Bondachtige trekjes. De spanning in deze thriller voor jongeren is vanaf het begin goed opgebouwd. De stijl is volwassen, ironisch. De karaktertekening is genuanceerd en geeft enkele mogelijkheden tot identificatie. De omslagfoto van een vage besneeuwde bergtop oogt eveneens tamelijk volwassen. De Engelse auteur heeft een hele reeks van dit soort boeken op zijn naam staan; daarnaast heeft hij vele sagen en mythen uit de hele wereld herverteld.
Leeftijd: 12+
Keywords: Detectives; Spioneren