Kleine Ezel en de oppas. - Kromhout, Rindert, 1958-; van Haeringen, Annemarie, 1959- (Wommelgem : Van In, 2010)
Mamma Ezel gaat met Bok naar de film en daarom komt Kip op Kleine Ezel passen. Kleine Ezel wil geen oppas. 'Ik kan best alleen blijven,' zegt hij. 'Niks ervan,' zegt mamma Ezel. 'Lief zijn, hoor, en goed naar Kip luisteren.' Maar dat is Kleine Ezel beslist niet van plan... Kip moet oppassen bij Kleine Ezel, maar weet niet precies hoe het er aan toegaat; daar maakt Kleine Ezel goed gebruik van. Dus eet hij lekker friet, gaat nog laat buiten spelen, eet snoepjes met limonade en valt op de schoot van Kip in slaap nadat hij is gevallen. Als mama terugkomt, doet ze hem onmiddellijk in bad, waarop de vieze ezel zegt: "Hoeft niet van Kip!". In dit prentenboek wordt een avond beschreven die peuters/kleuters graag eens mee zouden maken. De tekeningen zijn vertederend en versterken het verhaal dat verteld wordt. De bladzijden zijn gevuld met kleurentekeningen waar de tekst (kleine, schreefloze letter) in gedrukt is. Het verhaal is eenvoudig en duidelijk. De opstandigheid en vindingrijkheid van Kleine Ezel zijn typerend voor peuters/kleuters. De auteur van dit boek heeft veel kinderboeken op zijn naam staan waaronder 'Een grote ezel' en 'Kleine ezel en jarige Jakkie'. Een leuk voorleesboek door de combinatie van prachtige tekeningen en een enig verhaal.
Leeftijd: 3+
Keywords: Babysitters; Gehoorzamen; Dieren