De kip van Huub. - Boon, Mario, ....- (Wommelgem : Van In, 2010)
Huub heeft een kip die zijn grote vriend is. De kip kan van alles: goochelen, fietsen, waterskiën, voetballen, zwemmen, schilderen, bellen blazen en Huubs bed optillen, alles vaak beter dan Huub zelf. Maar het beste kan de kip eitjes leggen, die moeder voor Huub gaat bakken.In dit prentenboek is aardig gespeeld met fantasie en werkelijkheid. Op iedere twee van de twaalf dubbele, geheel ingekleurde bladen is een grote herkenbare tekening. Huub en de kip zijn vrolijke, natuurgetrouwe, zwart omlijnde figuren die de pagina's vullen zonder al teveel achtergronddetails. De tekst staat in hoogstens zes regels boven aan het blad. Vertellen en voorlezen vanaf ca. 3 jaar.
Leeftijd: 3+
Keywords: Dierenliefde; Kippen; Dieren