Jonnie. - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van In, 2010)
Jonnie is een hele lieve spin, maar niemand weet het. Alleen jij! (als je dit boek gelezen hebt tenminste) Prentenboek over de spin Jonnie: hij is erg lief, maar niemand weet het. Als hij drie wordt, krijgt hij niet de gelegenheid om iemand te vragen met hem een stuk taart te eten, want sprinkhaan, bij, vlinder, slak en worm maken zich gillend uit de voeten. Dan eet hij de taart maar alleen op. Niemand weet dat Jonnie lief is..."ALLEEN JIJ! dus als je Jonnie ergens tegenkomt, geef hem een hele dikke zoen.". De groot opgezette illustraties over twee pagina's zijn uitgevoerd in gemengde technieken: over uit (kranten)papier geknipte figuren is in gedekte kleuren met nuanceringen heen geschilderd. De belangrijke delen zijn zwart omlijnd. Tekst in grote schrijfletters (zonder hoofdletters) in diverse formaten, soms in tekstballonnen. Formaat en eenvoud van de illustraties en de korte, simpele, grappige tekst maken dit boek geschikt voor peuters en kleuters vanaf ca. 3 jaar en bieden de mogelijkheid om op een ongedwongen manier anders zijn en angst (voor spinnen) aan de orde te stellen. Op de schutbladen een spinnenweb met een vrolijk lachende Jonnie
Leeftijd: 3+
Keywords: Spinnen; Jezelf zijn