Roodkapje. - Grimm, Jacob, 1785-1863; Grimm, Wilhelm, 1786-1859; Lavreys, Debbie, ....- (Wommelgem : Van In, 2010)
In een dorp aan de rand van het bos woont een klein meisje dat altijd een rood kapje draagt. Daarom noemt iedereen haar Roodkapje. Op een dag loop ze door het bos naar haar oma, die ziek in bed ligt. Ze moet haar wat te eten en te drinken brengen van haar mama. Die heeft haar ook op het hart gedrukt dat ze niet van de weg af mag. Maar in het bos komt Roodkapje een wolf tegen die haar de prachtige bloemen tussen de bomen toont. Terwijl ze bloemen plukt, zet de wolf een gemeen plan op poten. Prentenboek met een bewerking van het bekende sprookje van Roodkapje. Het verhaal wordt precies verteld zoals het algemeen bekend staat. De teksten staan in of naast de illustratie en zijn in een vlotte stijl geschreven, waardoor ze plezierig voor te lezen zijn. Ze zijn gezet in een grote letter, waarbij de eerste letter extra zwierig is afgedrukt. De sfeervolle illustraties, die een of twee pagina's beslaan, maken het boek aantrekkelijk. Ze geven een mooi beeld van het verhaal. Daardoor is de uitgave van het bekende sprookje de moeite waard om samen bekijken en om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar.
Leeftijd: 5+
Keywords: Sprookjes; Verhalen A-Z