Emma in het spookhuis. - Waechter, Philip, ....- (Wommelgem : Van In, 2010)
Emma droomt 's-nachts van enge monsters. Maar ze leert hoe ze zich moet verdedigen. En dat gat ze eens even uitproberen in het spookhuis! Wie niet sterk is moet slim zijn. En dit bange haasje is zo slim om hulp te halen bij een dokter die gespecialiseerd is in enge dromen. Ze volgt zijn aanwijzingen en oefeningen nauwgezet op, en dat leidt tot grote tevredenheid. Emma wordt de dapperste haas van de wereld. Haasje Emma heeft 's nachts nare dromen over monsters en besluit dat ze hulp nodig heeft. De dromendokter raadt haar een boek en oefeningen aan en zo leert ze hoe ze met monsters moet omgaan. Als ze voldoende zelfvertrouwen heeft, gaat ze naar de kermis in het Vondelpark voor een rit in het spookhuis. Daar rekent ze af met alle monsters die op haar weg komen. De eigenaar van de attractie is hier niet blij mee en stuurt haar weg. Emma heeft haar angsten overwonnen en dat is prachtig vormgegeven op de laatste plaat waarop ze op een draak zit en deze een bot voorhoudt. Oblong prentenboek met expressieve illustraties in kleur, zwartomlijnd en wat naïef, maar Emma's houding spreekt boekdelen. Soms beslaat een plaat een dubbele pagina, soms staan er vier kleinere illustraties op een pagina. De summiere, heldere tekst, die tussen de platen staat, laat zich prima voorlezen; toch vertellen de tekeningen meer dan de tekst. Een boek dat vaak gelezen zal kunnen worden met dappere kleuters en dat heel bruikbaar zal zijn om angstige gevoelens te bespreken en hoe je daarmee om kunt gaan door ze onder ogen te zien.
Leeftijd: 5+
Keywords: Bang zijn; Dapper zijn; Griezelen