Luisteren naar het lichaam : het dualisme voorbij. - Luyten, Patrick, ....-; Van Houdenhove, Boudewijn, ....-; Vandenberghe, Joris, ....- (Tielt : LannooCampus, 2010)
- Een update over recente ontwikkelingen in de psychosomatiek, waarbij het klassieke lichaam-geest dualisme overstegen wordt. - De klinische zorg voor en het wetenschappelijk onderzoek over ziekten in het grensgebied tussen psyche en soma worden belicht vanuit praktijkgerichte en theoretische invalshoeken. - Er wordt aandacht besteed aan de diagnostiek, ziekteoorzaken en behandelstrategieën. - Ook medisch-sociale aspecten, opleidingsaspecten, en de visie van de betrokken patiënten komen aan bod.
Keywords: Geestelijke gezondheidszorg -- Diagnostiek; Klinische psychologie; Psychosomatiek