Kookboek voor teams : 20 praktische oefeningen voor de teamcoach. - de Haan, Esther, ....- (Barneveld : Nelissen, 2009)
Dit boek is bedoeld ter inspiratie voor managers die hun teams willen coachen naar succesvolle teams. Daardoor kunnen teams met plezier en gezamenlijke verantwoordelijkheid hun resultaten halen. Kookboek voor teams is voor teamcoaches die op zoek zijn naar variatie in de werkvormen die zij hanteren bij het coachen. En voor trainers die hun trainersvaardigheden willen uitbreiden met coachingsvaardigheden, zodat ze met minder energie meer resultaat behalen. Je krijgt 20 praktische oefeningen aangereikt, waarmee je zelf je team kunt coachen. Net als in een kookboek zijn de oefeningen zo beschreven dat je als lezer de ingrediënten samenstelt, de bereidingswijze doorneemt en vervolgens zelf aan de slag kunt.
Keywords: Coaching; Groepspsychologie; Teamwerk