Tijd voor de ziel. - Leijssen, Mia, ....- (Tielt : Lannoo, 2007)
Ondanks de materiële overvloed en de talloze kicks op zintuiglijk gebied, voelen veel mensen een zeker gemis. Omdat hogere waarden zoals schoonheid, waarheid, goedheid en liefde te weinig plaats krijgen, dwaalt de mens steeds verder af van innerlijke rust. Dit uit zich in symptomen als depressie, angst, verslavingen, eetstoornissen, zinloos geweld... De 'ziel' is de ankerplaats van de diepste waarden die een mens koestert. Op zoek gaan naar je ziel betekent op zoek gaan naar het diepste van jezelf. Met dit boek kan de lezer zelf ervaren wat er gebeurt als er tijd voor de ziel wordt gemaakt. Hij of zij krijgt de kans om eigen bronnen van inspiratie te ontdekken en vormen van zingeving te ontwikkelen die aansluiten bij de persoonlijke mogelijkheden en de eigen levenscontext. Aan de hand van de ervaringen uit haar lange carrière als psychotherapeute en hoogleraar in de psychologie laat Mia Leijssen zien hoe ieder van ons een helder inzicht kan verwerven in wat wezenlijk is in het leven. Uit de voorbeelden in het boek kan de lezer moed en inspiratie putten om de eigen waarheid onder ogen te zien en daarnaar te handelen.
Keywords: Spiritualiteit en psychotherapie