Speel je kerntalenten uit : kinderspeelgoed vertelt wie je bent. - Krekels, Daniëlle, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2005)
Vertrekkend van de vraag 'Met welk speelgoed of met welke spelletjes speelde je als kind het liefst?' legt de kerntalentenmethode bloot wie iemand in aanleg is, welke 'kerntalenten' hij heeft. Speel je kerntalenten uit richt zich in de eerste plaats tot sollicitanten, studenten en interviewers, maar ook tot iedereen die dagelijks betrokken is bij advies of hulpverlening aan anderen, kinderen zowel als volwassenen, zoals Centra voor Leerlingenbegeleiding, leerkrachten en maatschappelijk assistenten. Ook ouders die inzicht willen krijgen in de kerntalenten van hun kinderen om ze bij hun studie- en beroepskeuze te kunnen helpen, zullen er heel wat van opsteken. Dit boek vloeit voort uit twintig jaar empirisch onderzoek, gebaseerd op meer dan 6000 diepte-interviews met (burgerlijke en industriële) ingenieurs.
Inhoudsopgave : > De kerntalentenmethode: achtergrond en historiek > De kerntalentenmethode: verklaring en systeemopbouw > Bepaling van de kerntalenten > De betekenis en de toepassing van kerntalenten > Het 'wegen' van kerntalenten > Kerntalenten en het Peter Principe > Kerntalenten en intelligentie > Kerntalenten en opleidingspotentieel > De beoordeling van de kandidaat > De job-evaluatie > Zelfanalyse en advertentietest: praktijkoefening > De zoektocht: waar vind ik de voor mij geschikte job en hoe solliciteer ik?
Keywords: Human Resource Management; Personeelsselectie; Persoonlijkheid