Een boek vol praatplaten. - Stam, Dagmar, ....- (Arnhem : Cito, 2008)
Met de praatplaten leren de peuters en kleuters op een aanschouwelijke manier nieuwe woorden en begrippen kennen en verwoorden in een bepaalde context. De thema's op de praatplaten sluiten aan bij de eerste serie projectboeken: dieren en dokter, familie en herfst, familiefeest en kleding, huis en lente, vakantie en verhuizen, verkleden en verkeer, spel en vervoer, voedsel en zomer en vrije tijd en winter. Verwante thema's staan op verschillende platen, zodat u ze naast elkaar kunt gebruiken. De platen zijn te gebruiken bij de projecten van de Piramide-methode. Op de praatplaten in het boek zijn achttien thema's tweezijdig gedrukt op negen platen. De cd bevat de leukste en beste liedjes van de cd's met liedjes en muziek die horen bij de projectthema's van de Piramide-methode. De muziek is speciaal gemaakt voor jonge kinderen. De liedjes zijn niet alleen leuk, maar ook leerzaam.
Dit boek is een onderdeel van de Piramide-methode van het CITO.
Keywords: Taalontwikkeling -- Kleuters