Krediet voor ondernemers. - Van Dessel, Paul, ....-; Van Hoorebeke, Annuska, ....- (Leuven : LannooCampus, 2010)
In dit boek bundelen twee bedrijfsadviseurs heel wat informatie over kredietverlening, dat een cruciaal onderdeel is van het ondernemen. In een eerste deel bekijken de auteurs het probleem van de financiering van een onderneming vanuit het standpunt van de bank. Vervolgens behandelen ze de problematiek vanuit het perspectief van de ondernemer en geven ze tal van concrete tips en adviezen. De lezer krijgt duidelijke antwoorden op vragen over uiteenlopende onderwerpen: het beslissingsproces bij de bank, het businessplan, de keuze tussen een lening of een eenvoudige kredietopening, de waarborgen die een onderneming moet verstrekken enzovoort. Een belangrijk hoofdstuk is gewijd aan de voornaamste valkuilen waarvoor de ondernemer moet opletten: de interpretatie van de balans en de cijfers, het eeuwige conflict tussen solvabiliteit, liquiditeit en rendabiliteit, het belang van de relatie met de bankier etc. Achteraan volgen enkele handige bijlagen. Een en ander is gebaseerd op de wetgeving in België.
Inhoudsopgave : BankfinancieringEnkele basisbegrippen Kredieten: het beslissingsproces bij de bank Hoe pakt u het als ondernemer het beste aan Wolfijzers en schietgeweren Waarborgen, zekerheden en borgstellingen Valkuilen en tips Extra hulp en gereedschap
Keywords: Kredietwezen; Leningen; Ondernemen