Gaat niet bestaat niet : niets is onmogelijk : succestips voor je (beroeps)leven. - Branson, Richard, ....-; De Rijk, Peter, ....- (Amsterdam : De Boekerij bv, 2010)
De Britse succesvolle miljardair, internationale ondernemer (Virgin-groep), filantroop, ballonvaarder en kitesurfer Richard Branson (1950) geeft in dit boek aan de hand van zijn manier van leven en zaken doen, levenslessen, adviezen en tips voor het (beroeps)leven. Kort samengevat: geloof dat alles mogelijk is, stel doelen, geef nooit op, bereid je goed voor, heb vertrouwen in je zelf, blijf proberen, heb plezier en help elkaar. In hoofdstukken als Doe het gewoon!, Leve de lol!, Sta op eigen benen, Pluk de dag, Koester familie en vrienden, Gaia-kapitalisme (zomin mogelijk schade toebrengen aan aarde en milieu), Sexappeal (maak een merk sexy), Wees innovatief, Help je medemens (sociale verantwoordelijkheid: Branson zet zich in voor aidsbestrijding), Denk jong, doet hij zijn filosofie uit de doeken. Een toegankelijk geschreven, positief (soms op het vermoeiende af) boek; achter de wat irritante kretologie zitten smakelijk vertelde, persoonlijke belevenissen waarmee deze onverwoestbare optimist zijn eigen succes story en theorieën illustreert. Branson trekt ook in Nederland volle zalen. Eerder verschenen 'Richard Branson over Richard Branson' en 'De Branson-way'. www.virgin.com/richard-branson. Sterk uitgebreide herdruk van 'Screw it, let's do' (2006).
Inhoudsopgave : Doe het gewoon! Leve de lol! Wees kordaat Zoek uitdagingen Sta op eigen benen Pluk de dag Koester familie en vrienden Toon respect Gaia-kapitalisme Sexappeal Wees innovatief Help je medemens Hup! Vooruit! Denk jong
Keywords: Internationaal management; Management