Handboek digibord en didactiek. - Bijlsma, Allard, ....-; Dijk, Reinder, ....-; Hamel, Josje, ....-; Mur, Jori, ....-; Swennenhuis, Paul, ....- (Bodegraven : Instruct, 2009)
Het Handboek DigiBord & Didactiek van Allard Bijlsma en Jori Mur (beiden werkzaam bij de Rode Planeet) behandelt in vier delen de mogelijkheden van het digitale schoolbord: * Het DigiBord als didactisch hulpmiddel * Leerlingactiviteiten op het DigiBord * Zelf lessen maken * Nieuwe didactische mogelijkheden. Het in full-color uitgevoerde handboek is rijkelijk voorzien van illustraties met begeleidende tekst. Daarnaast staan er quotes in van vele tientallen (onderwijs)mensen en het bevat talloze (surf)tips. Op de ondersteunende website is aanvullende informatie te vinden met links, artikelen en tips. Hierdoor blijft het boek actueel en vernieuwend. De bijna honderd concrete lesideen zijn verfrissend en maken het geheel tot een praktisch naslagwerk voor iedereen die met een DigiBord werkt. De beschrijvingen in het Handboek DigiBord & Didactiek zijn onafhankelijk van het merk en type digibord. Het boek is geschikt voor elke vorm van onderwijs en voor elk vakgebied. Handboek DigiBord & Didactiek biedt zowel de beginnende als de gevorderde gebruiker een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden die een DigiBord biedt. Iedere docent of leerkracht zal nieuwe inzichten opdoen aan de hand van dit boek. Het boek kan gebruikt worden als ideeënboek, cursusboek, naslagwerk enzovoort.
1. Het DigiBord als didactisch-hulpmiddel
2. De eerste stappen met het DigiBord
3. Het DigiBord als projectiescherm
4. Het DigiBord als interactief leermiddel
5. Leerlingen aan de knoppen
6. Leerlingen presenteren zelf
8. Het DigiBord als didactisch smeermiddel
9. Software voor het bouwen van lessen
10. Bronnen zoeken, maken en organiseren
11. Interactieve lessen maken
12. Digitaal toetsen
13. Weg van de gebaande wegen
14. Leren op afstand
15. Inzet binnen docententeams
16. Het DigiBord als managementinstrument
Geschikt voor PO, VO en MBO
Te gebruiken bij elk type bord.
Keywords: Digitaal schoolbord; Digitale didactiek