Films maken : alles over het maken van speelfilms, documentaires en bedrijfsfilms op video. Een handboek voor theorie en praktijk, van scenario tot montage - Lievaart, Roemer B., ....- (Amsterdam : QQleQ Dramaprodukties, 2010)
'Films Maken' is hét boek voor zowel de ambitieuze amateurcineast als de startende professional. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe elke camerapositie, elke lamp en elke blik van een acteur je kan helpen om betere films te maken. Alle disciplines van zowel documentaire als speelfilm worden behandeld: camera, licht, geluid, regie, scenario, productie, opnameleiding, camera-acteren en montage. Naast de theorie helpen de vele praktijktips je op weg om zelf aan de slag te gaan, Met 20.000 verkochte exemplaren is dit boek hét standaardwerk over films maken in Nederland en Vlaanderen. Aan het boek is de website www.filmmaken.nl gekoppeld met bijvoorbeeld aanvullingen, links, boekrecensies, overzicht van diverse software voor o.a. scenarioschrijvers en productieleiders, en tips om op de filmacademie te komen.
Keywords: Films maken