De schitterende eenvoud van indexbeleggen : wat de banken u niet vertellen. - Wintermans, Jacques, ....-; Zalm, Gerrit, 1952- (Amsterdam : Pearson Education, 2010)
Waarom is indexbeleggen eenvoudig? Omdat beurskoersen niet of nauwelijks te voorspellen zijn. Dat maakt beleggen eenvoudig. Eenvoud loont. Hoe maak ik daar gebruik van? Kies een aanpak die niet afhankelijk is van het correct voorspellen van beurskoersen. Die manier van beleggen zonder verrassingen heet indexbeleggen. Kan ik zelf indexbeleggen? Ja, het is eenvoudig maar niet makkelijk. U moet zelfdiscipline kunnen opbrengen en u moet zich er één keer goed in verdiepen. Daarna hoeft u er vrijwel niet meer naar om te kijken. Voor wie is dit boek bedoeld? Het is bedoeld voor mensen die willen beleggen omdat het doorgaans meer opbrengt dan sparen maar die er vooral niet te veel tijd aan willen besteden. Waarom is indexbeleggen hier nauwelijks bekend? Omdat de banken er weinig of niets aan kunnen verdienen. Ze hangen het daarom niet aan de grote klok. Wat zijn de voordelen van indexbeleggen? Het is goedkoop, transparant en eenvoudig te begrijpen. Precies zoals het zijn moet, na de kredietcrisis. En het rendement is meestal hoger dan van duur, actief beleggen.
Inhoudsopgave : Deel I achtergrond 1. Het moderne beleggen 2. De rendementen 3. De risico's 4. De relatie tussen rendement en risico 5. De meerderheid van de actieve beleggers verslaat de index niet 6. Beurskoersen zijn niet of nauwelijks te voorspellen 7. Kosten 8. Indexfondsen 9. Samenvatting van deel I Deel II Actie 10. Succesvol beleggen met indexfondsen 11. Beleggingsmix bepalen 12. Invullen van de portefeuille 13. Instappen 14. Herbalanceren 15. Periodiek beleggen 16. Media en marketing 17. Indexbeleggen: eenvoudig maar niet gemakkelijk 18. Samenvatting deel II
Keywords: Banken -- België; Beleggen; Beleggingen; Beurswezen