De leesomgeving : hoe volwassenen kinderen kunnen helpen van boeken te genieten. - Chambers, Aidan, 1934-; Linders, Joke, 1943- (Den Haag : Biblion, 2002)
Wie kinderen wil helpen gretige lezers te worden, moet weten welke leesomgeving daarvoor het gunstigst is. Daarover gaat dit praktische en vlot geschreven boek. Niet elk kind leest van nature graag. Veel kinderen hebben begeleiding nodig. Zo'n duwtje in de rug bestaat uit een geschikte leesomgeving. Deze omvat ook de juiste boeken, een goede stemming, voldoende tijd en rust. Volwassenen die te maken hebben met het lezen van kinderen, dienen zich van deze factoren bewust te zijn. Met de handige tips werken zij aan een betere leesomgeving. De uitgave is dan ook uitermate geschikt voor leerkrachten, bibliothecarissen en ouders. Aanwijzingen en suggesties voor de leerkracht van het basisonderwijs om kinderen te leren gretige lezers te worden. Het gaat hierbij vooral om de werkwijze hoe een boek onder de aandacht van leerlingen te brengen met selectie, presentatie en tentoonstelling, vertellen, voorlezen, dramatiseren, bezoek van een auteur of illustrator, een leesdagboek enz. Dit met enthousiasme geschreven en vlot lezende boek bevat geen opzienbarende of vernieuwende ideeën, maar wel een aantal handige en vaak voor de hand liggende tips.
Keywords: Leesbevordering