Het beste boek over dinosauriërs. - Benton, Michael James, 1956- (Wommelgem : Van In, 2007)
Op indringende wijze wordt heel systematisch voorzover de gegevens dat toelaten een beeld gereconstrueerd van hoe eventueel sauriërsoorten hebben geleefd: opgravingen, fossielen, gedrag, nesten en uitsterven. Alhoewel veel zaken hypothetisch blijven is men er toch in geslaagd een duidelijke visie te geven in woord en beeld, wetenschappelijk onderbouwd t.a.v. de totale levenswijze van de sauriërs. Vanuit o.a. archeologische basisgegevens worden velerlei begrippen als ouderdom, geslacht, koud- of warmbloedig, leefgedrag etc. uiteengezet in eenvoudige bewoordingen met velerlei gekleurde illustraties. Uiteraard ontbreken de uitstervingstheorieën niet. Een samenvatting, een woodenlijst, register en websites completeren dit goed gedocumenteerde boek. Welkome informatiebron voor spreekbeurten en/of werkstukken voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.
Leeftijd: 8+.
Keywords: Dinosaurussen; Oertijd