Dinosauriërs. - Maynard, Christopher, ....- (Wommelgem : Van In, 2007)
Ontmoet de vreemdste beesten die ooit op aarde hebben rondgelopen - van de baby'tjes van de Maiasaura die net uit hun ei komen, tot de bloeddorstige Tyrannosaurus die als een trein over de vlakte dendert. Het leven van de verschillende soorten dinosauriërs wordt besproken. Niet alleen het leggen van de eieren, de jonge dieren, de verschillen in uiterlijk, het voedsel en de leefwijze worden behandeld, maar ook het uitsterven van de diersoort. Tot slot wordt het verwerken van fossielen besproken. Voor in het boek bevindt zich de
Inhoudsopgave :, welke bestaat uit paginanummer en titel met daarbij een kleine toepasselijke tekening. Een verklarende woordenlijst en een register staan achter in het boek. Elk onderwerp wordt ingeleid met een stukje algemene informatie naast een grote gekleurde tekening. Op de volgende pagina's wordt met behulp van stap voor stap tekeningen verder op het onderwerp ingegaan. De volgorde is niet altijd even duidelijk. Men heeft voor de algemene informatieve tekst een grote letter gebruikt en voor de andere teksten een kleinere letter. De feiten in dit boek zijn erg fictief. Het geeft een beeld van hoe het geweest zou kunnen zijn. De schrijver gaat uit van veronderstellingen, die misschien wel waar kunnen zijn. Alle feiten berusten op gevonden fossielen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.
Leeftijd: 8+.
Keywords: Dinosaurussen; Oertijd