Zomaar een straat door de eeuwen heen. - Millard, Anne, ....-; Noon, Steve, ....- (Wommelgem : Van In, 2007)
Sommige straten en zelfs hele steden zijn splinternieuw, maar andere zijn juist oeroud. Ga mee op ontdekkingsreis door zo'n eeuwenoude straat en maak kennis met de bewoners van toen en nu. Ooit lag hier een nederzetting van jagers uit de Steentijd. Die nederzetting groeide uit tot een dorp en nog veel later tot een stad. Maar voor het zover was stroomde er heel wat water door de rivier! Er waren vreedzame tijden waarin de welvaart toenam. Dan weer brak er oorlog uit of kregen de mensen te maken met ziekte en armoede. Sommige gebouwen zijn overeind blijven staan, terwijl andere keer op keer werden verwoest en herbouwd. En natuurlijk zijn ook de mensen veranderd, of in ieder geval hun manier van leven. Zomaar een nederzetting, ergens aan een rivier. Tijd: 10.000 voor Christus. We zien een kleine nederzetting van jagers in de steentijd. Vervolgens, hoe dit beeld verandert in de loop der tijden: de eerste boeren, ijzertijd, de Romeinen, invallen van de Vikingen, uitgroei tot stad in de Middeleeuwen, oorlog en tijden van welvaart, de stad vandaag... In dit grote boek met stevig geplastificeerde kaft zien we deze ontwikkeling op een dubbele pagina, voorzien van korte tekst (viertal korte regels, duidelijke druk) terwijl rond de omkaderde tekening stukjes hiervan terugkomen met eveneens kort stukje tekst. In elke tekening is Simon Schuil, medewerker van het plaatselijke museum, in bezit van een tijdmachine, terug te vinden. Realistische, gekleurde tekeningen, tevens doorkijk in gebouwen.
Inhoudsopgave :, woordenlijst, reis-door-de-tijd-quiz en korte verantwoording vooraf completeren het boek. Voor- en achterkaft geven een compilatie van de in het boek voorkomende tekeningen. Een schitterend kijk- (en lees)boek
Leeftijd: 8+.
Keywords: Dagelijks leven -- Geschiedenis; Wonen -- Geschiedenis