Het verhaal van de Titanic. - Kentley, Eric, ....-; Bos, Tjalling, ....-; Noon, Steve, ....- (Haarlem : Gottmer, 2006)
DE TITANIC Aan het eind van negentiende en het begin van de twintigste eeuw emigreerden miljoenen Europeanen naar Amerika. Ze konden alleen per schip de Atlantische Oceaan oversteken, en de scheepsvaartmaatschappijen probeerde zoveel mogelijk passagiers te vervoeren. Twee van de grootste maatschappijen waren Cunard en de White Star Line. In de jaren na 1900 had Cunard de snelste schepen. De White Star Line besloot niet te proberen snellere schepen te bouwen, maar wel de grootste en meest luxueuze schepen van de wereld. Het eerste van deze nieuwe schepen was de Olympic, en het tweede jaar zusterschip, de Titanic. Oorspronkelijk is dit boek uitgegeven door Dorling Kindersley, een uitgeverij die bekend staat om zijn bijzondere en fraai uitgevoerde informatieve boeken. In deze uitgave vertelt Eric Kentley het verhaal van de dramatische ondergang van de Titanic. Wie zich afvraagt of daar nog wat over te schrijven valt, wordt aangenaam verrast. Kentley vertelt het verhaal aan de hand van de bijzondere tekeningen van Steve Noon. Twaalf dubbele paginavullende tekeningen beelden de geschiedenis van de Titanic in evenzoveel stappen uit zoals de bouw, de bevoorrading, het eten aan boord en de botsing met de ijsberg. Bij elke tekening wordt een aantal grappige wetenswaardigheden gepresenteerd, zoals het weetje dat de vierde schoorsteen alleen maar voor de sier was geplaatst! Elke pagina bevat tenminste één zoekopdracht. Het verhaal wordt voorafgegaan door een inleiding en afgesloten met een nabeschouwing over de afloop van de ramp, een woordenlijst en een index. Een origineel en leuk naslagwerk over de Titanic.
Leeftijd: 8+.
Keywords: Schepen -- Geschiedenis; Titanic