Dr. Ernest Drake's drakologie : het complete drakenboek. - Steer, Dugald A., ....-; de Bakker, Piet, ....- (Houten : Van Goor, 2006)
Draken zijn al sinds mensenheugenis onderwerp van studie, maar behoren vreemd genoeg nog steeds tot de wezens waar we het minst vanaf weten. In dit complete boek staat alles over de verschillende soorten draken, hoe je draken uit de westerse en oosterse wereld herkent en hoe de levenscyclus van de draak eruit ziet. Je leert alles over de anatomie van de verschillende draken en de tovermiddelen en toverspreuken. En tenslotte antwoord op de onvermijdelijke vraag: Hoe word je zelf drakoloog? Groot formaat fantasyboek over "Drakologie". In een pseudo-historische setting wordt er in dit ruim honderd jaar oud lijkende drakenlogboek aandacht besteed aan het fenomeen drakologie, locaties en leefgebieden van draken, draken in de westerse én in de oosterse wereld, biologie en levenscyclus van de draak, drakengedrag en het zoeken, opsporen en temmen van (vliegende) draken. In een uitgebreide appendix wordt er nog ingegaan op tovermiddelen en toverspreuken, drakologen en drakendoders en wordt er een kijkje geboden in een drakologisch laboratorium. Een prachtig vormgegeven boek boordevol informatie in de vorm van (korte) teksten, geheime briefjes, heel precieze illustraties in zwart-wit en kleur. Tal van doorkijkjes, flapjes, raampjes, notitieboekjes, envelopjes en kleppen verbergen, en laten zien, talloze verleidelijke drakeninformatie. Aan dit listig vormgegeven (in de kaft zitten zelfs 'edelstenen' verwerkt!), van oorsprong Engelse boek, heeft een heel team van auteurs en illustratoren samengewerkt, onder leiding van Dr. Ernest Drake - what is in a name? Dit blader-, kijk- en leesboek boek met een stevige omslag zal de meeste mensenkinderen razend nieuwsgierig maken naar het fantastische leven van draken in de hele wereld.
Leeftijd: 8+.
Keywords: Draken